About

Jelle de Jonge is regisseur en maakt naast televisieprogramma’s en commercials ook films voor cultuurinstellingen en bedrijven. Hij beperkt zich niet tot de regie, maar denkt graag vanaf de conceptfase van een project mee. Alles benaderd met dezelfde passie: verhalen vertellen vanuit een scherp oogpunt.

Door zijn marketingachtergrond is Jelle gewend altijd de doelgroep voor ogen te houden. Wat willen ze zien? Hoe ervaart iemand het die het voor het eerst tot zich krijgt. Hoe kunnen we de kijker inspireren en prikkelen met iets wat ze nog niet kennen. In zijn tijd als marketeer ontstond de behoefte om zelf te creëren, wat tot uiting kwam in het maken van tv-programma’s, waaronder de Jakhalzen bij DWDD. Voor dit laatste programma leerde hij vijf dagen per week resultaat te leveren. Met een dagelijkse uitdaging het vorige item te overtreffen, onder een enorme tijdsdruk. Deze autodidactische praktijkervaring transformeerde hem in snel tempo tot een selfmade regisseur. In dit werkgebied worden al zijn passies, fascinaties en ervaringen verweven.

In het brede werkveld waarbinnen Jelle opereert gaat het uiteindelijk allemaal om hetzelfde: een verhaal vertellen. Hierbij vindt hij het even leuk om script te tot leven te wekken,  als om een documentaire te maken waarbij je nooit van tevoren weet wat de output zal zijn. Het gaat om creëren, van niets iets maken, beginnen met klein idee en dat laten uitbloeien tot een mooi en indrukwekkend product. Iets dat Jelle gegarandeerd met veel enthousiasme, professionaliteit en passie aflevert.

Jelle werkt als freelancer en vanuit zijn eigen productiebedrijf De Jonge Films. Sinds maart 2014 is hij ook als een van de regisseurs aangesloten bij productiehuis Holy Fools.