Jelle de Jonge

‘Weg Van Jou’ is de tweede speelfilm van regisseur Jelle de Jonge. In 2015 maakte hij zijn debuut met de comedy ‘Bon Bini Holland’. Met ruim 600.000 bezoekers en een Gouden Kalf (beste publieksfilm), een van de meest succesvolle Nederlandse films van de afgelopen jaren. De Jonge regisseert hiernaast ook diverse televisieprogramma’s.

Na een studie Commerciële Economie werkte hij een tijd als marketeer bij een platenmaatschappij. Vanuit de behoefte om zelf te creëren, besloot hij het roer om te gooien en belandde zo 12 jaar geleden bij de televisie.

Hij heeft het vak vanuit de praktijk geleerd. De begintijd van de Jakhalzen van DWDD ziet hij als zijn leerschool. Voor dit programma leerde hij vijf dagen per week resultaat te leveren, met een dagelijkse druk het vorige item te overtreffen. Vanuit daar is hij verschillende TV-programma’s gaan regisseren, waaronder ook diverse comedy programma’s. Zo was hij de afgelopen jaren regisseur van programma’s als ‘Sluipschutters’, ‘Toren C’ en recent ‘Vaders en Moeders’.

Naast film en televisie regisseert Jelle commercials en maakte hij documentaires voor het onder andere Het Paleis op de Dam en Het Concertgebouw.