De afgelopen jaren maakte regisseur Jelle de Jonge twee speelfilms. Zijn debuutfilm, de comedy BON BINI HOLLAND (2015) met Jandino Asporaat, werd met bijna 600.000 bezoekers een van de best bezochte Nederlandse films van de afgelopen jaren en won ‘Het Gouden Kalf Van Het Publiek’ op het Nederlands Film Festival 2016. Zijn tweede speelfilm, WEG VAN JOU (2017), met in de hoofdrol Katja Herbers  en Maarten Heijmans, werd lovend ontvangen door de vaderlandse pers. **** in het NRC, Volkskrant en Het Parool : “Dit is de romcom waarop Nederland heeft gewacht.”

Naast speelfilms focust De Jonge zich ook op het regisseren van series. Het afgelopen jaar werkte hij aan het nieuwe seizoen van De Luizenmoeder, seizoen 4 van Nieuwe Buren en een kerstserie voor Videoland ‘Kerst met de Kuijpers’.

Na een studie Commerciële Economie werkte hij een tijd als marketeer bij een platenmaatschappij. Vanuit de behoefte om zelf te creëren, besloot hij het roer om te gooien en belandde zo in 2005  bij de televisie.

Hij heeft het vak vanuit de praktijk geleerd. De begintijd van de Jakhalzen van DWDD ziet hij als zijn leerschool. Voor dit programma leerde hij vijf dagen per week resultaat te leveren, met een dagelijkse druk het vorige item te overtreffen. Vanuit daar is hij verschillende TV-programma’s gaan regisseren, waaronder ook diverse comedy programma’s. Zo was hij de afgelopen jaren regisseur van programma’s als ‘Koefnoen’, ‘Sluipschutters’ en ‘Toren C’. 

Naast film en televisieseries regisseert Jelle commercials en maakte hij documentaires voor het onder andere Het Paleis op de Dam en Het Concertgebouw. In het verlengde daarvan is hij momenteel betrokken bij het realiseren van een tiental korte documentaires over de symfonieën van Gustav Mahler, ten behoeve van het Mahler Festival in 2020.