De afgelopen jaren maakte regisseur Jelle de Jonge twee speelfilms. Zijn debuutfilm, de comedy ‘Bon Bini Holland’ met Jandino Asporaat, trok bijna 600.000 bezoekers en won ‘Het Gouden Kalf Van Het Publiek’ op het Nederlands Film Festival 2016. Zijn tweede speelfilm, ‘Weg van Jou’, met in de hoofdrol Katja Herbers  en Maarten Heijmans, werd lovend ontvangen door de vaderlandse pers. Zo kreeg de film vier sterren in zowel het NRC als in de Volkskrant. Het Parool kopte: “Dit is de romcom waarop Nederland heeft gewacht.”

 

Naast speelfilms focust De Jonge zich op het regisseren van series en commercials. Het afgelopen jaar werkte hij aan seizoenen van ‘De Luizenmoeder’ en ‘Nieuwe Buren’. Zette hij nieuwe series op als ‘Harkum’, ‘Kerst met de Kuijpers’ en de Videoland thriller ‘Lieve Mama’. Zijn voorliefde voor comedy kon Jelle kwijt in sketch-programma’s als ‘Toren C’ en ‘Sluipschutters’. Daarnaast is hij als regisseur betrokken bij diverse tv-commercials van onder andere Albert Heijn, Kruidvat en Ziggo.

 

Momenteel werkt De Jonge aan diverse projecten waaronder de eerste Nederlandse Netflix comedy-serie, die vanaf 2022 te zien zal zijn. Daarnaast heeft hij een aantal nieuwe filmprojecten in ontwikkeling.