Weg Van Jou

Speelfilm (2017)

De speelfilm Weg Van Jou (2017) draait om de stadse Evi Dekkers (gespeeld door Katja Herbers). Met enige tegenzin wordt ze door haar werkgever van hip Rotterdam overgeplaatst naar stil Zeeuws-Vlaanderen. Dat het niet allemaal onverstaanbare Zeeuwen zijn, blijkt als Evi in Terneuzen de stoere visser Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet. Zou ze dan toch aarden in de Zeeuwse klei of keert ze liefst zo snel mogelijk terug naar haar vriend (Lykele Muus) die in Rotterdam is gebleven?

Verder met: Imanuelle Grives, Elise Schaap, Carly Wijs, Guy Clemens, Margot Ros, Patrick Stoof, Leny Breederveld, Bas Hoeflaak, Nick Golterman, Pepijn Schoneveld, Rogier Schippers en  Sam Louwyck.

Weg Van Jou werd eind 2017 uitgebracht in de Nederlands bioscopen en werd door de pers lovend ontvangen. De film behaalde de Gouden Status en wist bijna 200.000 bezoekers naar de bioscoop te trekken. Hoofdrolspeelsters Katja Herbers werd voor haar rol van Evi Dekkers genomineerd voor een Gouden Kalf, in de categorie beste vrouwelijk hoofdrol tijdens het Nederlands Film Festival van 2018.

Volkskrant ****- “..heerlijk gevoel voor timing.”

NRC ****- “…op alle niveaus vrijwel vlekkeloos.”

Parool ****- “romcom waar Nederland naar snakte.”

Weg Van Jou is inmiddels te zien op Netflix en op Videoland.

Project informatie

  • Regie en scriptontwikkeling
  • In de periode 2016/2017
  • In opdracht van NL FILM
  • DOP: Ezra Reverda