Lieve Mama

Videoland

De serie ‘Lieve Mama’ in een psychologische thriller, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Esther Verhoef. De 6-delige Videoland Original volgt de levens van Helen en Ralf vanaf de avond waarop zij, ieder op hun eigen manier, betrokken raken bij een overval met dodelijke afloop. 

Ralf (Shahine El-Hamus) staat buiten op de uitkijk terwijl zijn vriend een overval pleegt op de villa van een welgesteld gezin. Als Helen (Rifka Lodeizen), moeder van dat gezin, thuiskomt, wordt ze geconfronteerd met de overvaller die haar man (Guy Clemens) overmeesterd heeft. Dan volgt er een schot. Ralf, die buiten tevergeefs wacht op de terugkomst van zijn vriend, heeft geen idee wat er zich in de villa heeft afgespeeld. 

Helen en Ralf, twee heel verschillende karakters met twee heel verschillende levens, zijn na deze fatale avond onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is voor beiden het begin van een nachtmerrie waarin ze gedwongen worden hun grenzen op te zoeken. En eroverheen te gaan. 

De Videoland Original Lieve Mama is geregisseerd door Jelle de Jonge en wordt geproduceerd door Fiction Valley. Scenario’s zijn geschreven door Ingrid van Berkum en Martin van Steijn. De serie is vanaf 15 oktober exclusief te zien bij Videoland.O

Project Informatie

  • Producent: Fiction Valley
  • Videoland
  • D.O.P. Ezra Reverda